- 1 dl glutenfritt mjöl
- 1 dl rågsikt
- lite krossade linfrön
- 25 g. smör
- solroskärnor
- 1 tsk bakpulver
- lite salt
- 1 dl förvälda havregryn.
- 3 msk turkisk yoghurt
Jag börjar med att blanda 1 dl havregryn med 2 dl vatten och låta det stå. Under tiden smälter jag smöret, blandar i krossade linfrön och solroskärnor. Jag blandar mjölet, saltet, bakpulvret och häller ner det i smör-och-kärnblandningen. Jag häller bort vattnet som havregrynen inte sög åt sig och blandar ner havregrynen och yoghurten i degen. Sen delar jag degen i två delar, lägger dom på en bit bakplåtspapper och skjutsar in dom i ugnen på 200 grader i ca. 10 minuter. Man kan äta dom med vad som hels, men det är gott med mycket smör och marmelad. Gärna Frida Bergmans krusbär/morot/kanel- marmelad.
GÖRGOTT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar