Efter mycket om och men blev det ändå mat! Och god sådan! Panerad fisk, sås och pärern.
Medan potatisen började koka och fisken blev snabbtinad i micron hackade jag smörgåspickles.
Sen blanda med det här och vännerna salt och peppar. Men inte för mycket!
Skär fisken fint! Jag kan skära den fult och ändå ha fin fisk, det här är pappafångad norsktorsk!
Vispa ägg, häll upp mjöl (eller ströbröd om man vill).
Stek i smör, gärna lite mer än vad kolesterolsamvetet egentligen vill, för att det blir så himla, himla mycket godare. Man ska ha på ganska hög värme, fisken måste bli brun. När den är brun på ena sidan vänder man den så den blir brun på andra sidan och så stänger man av plattan. Sen får fisken stekas klar på eftervärmen.
Och så potatis och råkostsallad den underbara fisken och den fina, fina såsen.
Nu gör det inte så mycket att jag är pank, trött, överarbetad och less. Jag har två matlådor i kylen nämligen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar