tisdag 3 maj 2011

Bröd.

Jag har äntligen kommit på en recept på glutenfritt bröd som faktiskt blev riktigt bra! Det blev bara ett fail, det var att ha solroskärnorna ovanpå brödet och inte i, exakt alla kärnorna ramlade av... Men här är receptet i alla fall!

  • 25 gram av en gäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 dl fil (eller yoghurt)
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl physilliumfrön
  • ljust glutenfritt mjöl
Lös upp gästen i vattnet, blanda sen ner allt det andra förutom mjölet. Ta det lite lugnt innan du tillsätter mjölet, havregrynen ska få svälla lite innan. Sen är det bara att hälla i lite mjöl i taget tills det blir en tjock, tjock smet. Det ska inte bli en deg som du kan knåda och kleta med på bänken, då har du alldeles för mycket mjöl. Nej, en tjock, tjock smet, som en blandning mellan deg och smet ska det vara.

Klä en fyrkantig form (en sån fyrkantig som man kan göra sockerkaka i) med bakplåtspapper, häll i smeten och låt den jäsa under en handduk i en halvtimme typ. Sen är det bara att skjutsa in den i ugnen i en till halvtimme, 200 grader i mitten av ugnen.

Jag gör alltid bröd när jag ska kolla på film, då slipper man vänta så mycket. Igår såg jag om Inglourious Basterds, det var fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar