tisdag 22 februari 2011

Brödbak.



Jag kan inte annat än att se dagens glutenfria brödbakande som ett misslyckande. När jag dessutom jämför med de vanliga bullarna måste jag erkänna mig besegrad. Vanliga bullar kommer alltid vara godare.

Värdens enklaste recept också på vanliga bullar

4,5 dl ljummet vatten
25 gram jäst
1 dl vetekli
1 dl havregryn
vetemjöl såpass att det går att knåda degen, ca. 5 dl

Rör ut jästen i vattnet. Blanda ner havregrynen och låt dom svälla ett par minuter. Rör sen ner allt det andra. Gegga ihop med mjöl så man kan knåda degen på ett bord, gör bullar och låt jäsa på plåten typ en halvtimme. Grädda i 200 grader, mitten av ugnen tills bullarna har en hårt yta och ser lite fräscha ut (även kallad gyllenbruna).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar