fredag 14 maj 2010

Fredag och en försmak på sommaren!
Dagen började med att jag vid 8 vaknade av världens oskmuller. Nej, inte regn och rusk! "Vilka skor ska jag ha på mig då?" var det första jag tänkte på när jag vaknade. Jag som tänkte spendera en del av dagen att kika på örnexpo blev lite besviken, men tänkte att, aja det finns ju paraplyer. Men så! Det sken upp och blev världens toppenväder! Strålande sol och dundervärme. Vem kunde ana det liksom.

Jag och Emil strosade omkring, eller ja, jag gick runt och provsmakade medan Emil gick bredvid och skämdes över mig som låsades vara intresserad av kilopris på renkorv bara för att få äta kött. Jag blev lite sugen på en 5-trådig overlock men blev irriterad på damen som sålde dessa. "Det blir väl dina föräldrar som köper den isåfall va?", sa tanten. "Nej, isåfall köper jag nog den själv", sa jag. "Men sa du inte att du gick i skolan?" "Jag kan väl ha pengar ändå", sa jag och blev sur. "Dagens ugdom är inte alla hopplösa jävlar som förväntas leva på samhället och få allt vi pekar på av våra föräldrar", ville jag säga men var tyst och tog en broschyr.
Jag och Emil bosatte oss i en husbil och lådsasdrack vin, lyssnade lite på Calle-balle från IDOL och sen åkte vi hem. Jag tyckte att det var för bra väder att bara sitta hemma i köket och äta tortellini så jag och Emil tog röda faran in till stan igen. Vi köpte med oss lite kinesmat och sen satte vi oss i hamnen och åt. Hur mysigt som helst! Nu sitter jag ute i solen med datorn i knät och ska strax forsätta på Afghanistanrapporten. Men först... ska jag njuta lite, lite till....

1 kommentar:

  1. Nu tycker jag att den röda båten vid hamnen börjar bli lite uttjatad, den har fan legat där i snart 10 år! den kan sjunka, jag kommer sänka den! :)

    SvaraRadera