tisdag 21 februari 2012

Guide till att bli riktigt vacker.

Jag blir lite less av allt det där snacket om att bli idealsnygg, dvs. vältränad och ha bra hy. Och ha fint hår såklart. Jag tror vacker och idealsnygg är samma sak. Jag blir lite less över allt fokus som läggs på att nå upp till idealen. Ideal tycker jag är ganska omodernt. Vackert känns lite ute.

Jag kan en massa saker. Jag är sjukt bra på att laga mat, jag kan sy, jag kan skratta och jag kan skriva om jag vill. Jag är också bra på att prata och att ta initiativ om fallet kräver så. Jag är alltså jävligt bra och cool, det vet jag. Snygg är jag också. Men det där med att piffa och bli vacker, nja. Jag har gjort mina försök. Jag har köpt nagellack och hårinpackningar och bra balsam och body butter och slimfitstrumpbyxor och all jävla skit. Det enda jag har lärt mig är att det bara får mig att må dåligt och kostar en massa pengar. Så under en tid av funderande och analyserande har jag kommit på små saker som jag gör för att bli sådär härligt snygg. Det här är en guide med ledordet: "orka bry". Det är inget riktigt ord, utan kanske egentligen två ord där inget nog är riktigt korrekt, men ni förstår vitsen. Här kommer ett gäng punkter jag gör för att bli såhär härligt vårsnygg, eller kanske härligt vårigt ovacker. Jag vet inte.

- Blondera sönder håret hemma i badrummet med billig färg. Det blir lite härliga nyanser av vitt och ljusgult som skapar illusionen av slingor. Det är lätt att fixa volym eftersom alla hårstrån har delat sig in till hårbottnen och vips har du dubbelt så mycket hår som tidigare. Det stylas med fördel med en alldeles för varm fön, dålig plattång och lite för mycket vax.

- Kläm finnar med sminket på. Det är så himla mycket roligare än att klämma på ren hy.

- När du väl ska ta bort sminket görs det med fördel med olivolja. En flaska går på 40 spänn och räcker i all evighet. Det är gött mot huden och sminket försvinner. Dyrt ansiktsvatten och rengöringslotion har jag gett upp. Av snålhet och av insikten att det inte gör mig ett dugg mycket vackrare än vad oljan gör.

- Det där med träning har jag också gett upp. Jag tror inte att det gör mig vackrare än vad jag är nu. Jag gillar att träna, det är inte det. Rastlösheten jag kan känna i kroppen försvinner och jag sover aldrig så bra som efter 55 minuter spinning. Men jag tror det är skillnad på att må bra och vara vacker. Att må bra gör dig snygg.

- Det där med mat. Mat ska vara gott. Eftersom det är något som intas ett X antal gånger per dag tycker jag att det är värt att inte tröttna på och därför kräver en viss variation. Och eftersom maten man äter ger biverkningar (i form av energi, eller gasig mage) och därför har inverkan på hur min vardag blir tycker jag att det är najs att vara lite matsmart för att slippa jobbiga tillfällen i vardagen.

- Hylla bajset! Det finns inget bättre än bajs. På riktigt. Jag tror att ju mer man bajsar ju snyggare är man som människa. In med det nya, ut med det gamla. Det är samma känsla som att rensa garderoben. Så ät linfrön, rödbetor, vitkål och linser. Glöm inte att dricka vatten bara. Glömmer du vattnet blir du förstoppad och därför lite mindre snygg.

- Gör mer saker som är roliga! Ju roligare man har ju snyggare blir man. Sen får du bestämma själv vad du tycker är roligt.

Kontenta: Uttrycket "vacker" känns lika förlegat som "patriarkat" och jag tycker verkligen att man kan avskriva det. Att vara "vacker" är sällan något som är till fördel för dig personligen utan är till omvärldens betraktelse och avgörande. Du kan vara snygg för din egen skull, eftersom jag tycker att snygg involverar så otroligt mycket mer. Du kan vara snygg för att du vågar säga till, att du är karismatisk och att du går framåt. Säger jag åt dig att du är snygg har du förmedlat en känsla till mig som får mig att bli peppad på livet.

Vacker är bara samhällets sätt att säga: "vi tycker att du passar in i våra strukturer och ideal". Att denna strävan är så enormt stor bland brudar får mig att bli mörkrädd.

Mer snygghet åt folket, och skippa det där vackra.

2 kommentarer:

  1. Men vilket grymt inlägg!! Måste spridas. Hoppas det är ok att jag delar det på fb!

    SvaraRadera