tisdag 20 september 2011

Middag!

Photobucket
Koka pasta, men den får inte vara helt, helt klar. Den ska koka lite, lite mer sen.

Photobucket
Spara det kokande pastavattnet och släpp ner en massa broccoli och gröna ärtor. Medan de kokar ett par minuter steker man två gula lökar och en klyfta vitlök i olja.

Photobucket
Sen tillsätter man alla kompisar! En tsk grön currypasta, grönsaksbuljong, lite riven ost, lite grädde och lite kräm fräsch. Gärna lite extra svartpeppar också. Och så broccolin och ärtorna såklart.

Photobucket
Sen blandar man ner pastan och låter den koka med de sista två minuterna så den blir färdig. Ifall man kokar klar pastan på en gång blir det överkokt och geggig i det här momentet (ifall man låter den koka med ett tag) och ifall man bara släpper ner den i såsen drar den inte åt sig av alla de goda smakerna och grädden som finns där. Man kan tycka att den ser som lite vattnig ut här, och det är den också. För att jag hällde ner lite av mitt pasta/broccolivatten i såsen så att pastan skulle bli helt klar och för det inte göra så att all gräddsås ångar bort.

Mumsigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar