lördag 24 mars 2012

Jag blir så arg att jag gråter.

http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.4551784-valdtakt-i-centrala-ornskoldsvik-polisen-soker-vittnen

Precis. Våldtäkt, alternativt försök till grov våldtäkt mitt inne i Övik. En grupp med män hade slitit tag i tjejen, dragit ner henne på backen och tagit av henne underkläderna. Sen vet man inte så mycket mer. Vad mer som gjordes mot tjejen vet man inte, hon är för chockad för att kunna berätta. Om hon kommer berätta. Om hon kommer kunna att berätta.

Jag blir så arg. Jag har gåshud över hela kroppen och en herrejävlar massa argtårar i hela ansiktet. På männen självklart, men nästan lika mycket på mig själv.

Jag blir arg på mig själv för att jag blir rädd. Jag blir rädd för min egen skull, jag blir rädd för mina vänners skull, jag blir rädd för min systers skull, jag blir rädd om varje tjej jag vets- skull. Men jag vägrar att vara rädd. Aldrig i helvete att jag ska gå runt och vara rädd för att bli våldtagen!

Alla tjejer i Övik och resten av världen: våga vägra vara rädd! Låt er för i helvete inte hamna i facket. Det är ett sånt fruktansvärt maktsystem, som nu säger att jag borde vara rädd och misstänksam mot alla jag möter för att jag är tjej och alla tjejer skulle vara potentiella våldtäktsoffer. Jag vägrar att degraderas till ett offer på grund av mitt kön. Att konstant vara rädd för att bli våldtagen är att acceptera maktordningen som finns just nu, och det gör fanimig inte jag. Jag ser hur det kommer som ett brev på facebook just:

" Gå inte ensam hem nu"
" Om du går själv, se till att du pratar med någon i telefonen"
" Ha nycklar i handen som du kan använda som knogjärn"
" Hårspray funkar som pepparspray, ha alltid med dig det i väskan"
" Var inte för full"
" Ha inte för kort kjol"
" Gå en annan väg om du möter en man"

NEJ ALLA ERA JÄVLA IDIOTER vill jag skriva. Så här kan ni inte ha det! Våga Vägra Vara fucking RÄDD.

Här är det fler som har skrivit om det här. Läs och bli förbannad istället för att uppmana dina vänner, döttrar eller dig själv att göra en massa förebyggande skit. Klicka på namnen för att läsa.
3 kommentarer:

  1. Nu gör jag lite oförskämd reklam för mig själv här, men jag kunde inte hålla med dig mer! Har skrivit om det här: http://esteterier.blogspot.se/2010/10/om-det-har-med-att-behova-vara-radd.html och här: http://esteterier.blogspot.se/2011/09/om-en-overlevnadsguide.html :)

    SvaraRadera
  2. Sån där oförskämd reklam FÅR man faktiskt ta och spamma hur mycket som helst! Jag hoppas att det är okej att jag snor några väl valda delar ur ditt inlägg och gör till ett eget inlägg här hos mig, för att föra spammet vidare så att säga. :)

    SvaraRadera
  3. Åh, gudars ja! Blir ju sjukt smickrad av det du skrev. Tack tack tack! :)

    SvaraRadera