tisdag 17 april 2012

Men jaaaaa.

Jag snodde en lista. Skjutjärnsjournalisten utmanade den stackare som ville bli utmanad, och jomenjo, jag kände mig utmanad. Så nu kör vi!

1. Vilken är den bästa bok du läst?
Det är en bok om två stenålderspojkar som lever ute i skogen. Jag vet inte hur många gånger jag har läst den, lätt ett tjugotal. Det var min mammas och hennes syskon, sen hittade jag den hos mormor och morfar och tog hem den. Den fick mig att göra små överlevnadskit på fritids och min högsta önskan var att bygga en koja i skogen och överleva på det skogen gav mig (fast det är det nog fortfarande). Nu var det ganska många år sedan jag läste den, men det är dagligen jag kopplar någon händelse till det som händer i boken.

2. Vad är någon hobby du skulle vilja testa?
Jag skulle vilja boxas. Det är bara att göra, men jag gillar inte riktigt det där med spikade träningstider när det är mycket annat man vill hinna med. Då gäller det att kunna vara flexibel.

3. Vad var det senaste du pysslade?
Det var en liten fågelmobil som hänger i vårt fönster, med pärlor. Det fick bli årets påskpyssel. Annars var det när jag sydde på den där aftonklänningen, men sömnad räknar jag inte som pyssel.

4. Hur många par skor äger du?
Det är elva par som står i hallen, plus en låda inne i mitt sovrum plus en låda hos mina föräldrar. Och en halv låda till. Kanske trettio par sammanlagt. Skor som jag använder varje vecka (läs: skor som var värda sina pengar) är mina dr. Martens, löparskorna, ett par sneakers och svarta skinnskor med klack.

5. Hur skulle du se ut om det inte fanns några hinder, jobb- eller pengamässiga?
Då skulle jag sy så himla mycket och experimentera med diverse textilier och hantverk. Jag skulle ha en egen hemsida och en liten webbshop. Jag skulle söka in till Borås och Beckmans.

6. Vad köper du om jag ger dig en femhundring precis nu?
Då skulle jag lägga till en hunka och köpa mig ett par spinningshorts. Det är ju galet var öm man är i röven efter en timme på en spinningcykel. Hade jag fått en femhundring till hade jag lagt till två hunkor och köpt ett par spinningskor.

7. Vad är du i hemlighet rädd för?
Jag är rädd för att förlora familj och vänner. Både att dom dör men lika mycket att dom flyttar eller att man glider ifrån varandra omedvetet. Eller att tappa mina ben, armar, syn eller hörsel.

8. Vilken stad skulle du vilja besöka?
Jag är sugen att fara till Reykjavik.

9. Vad är ditt bästa husmorsknep?
Galltvål är världens bästa uppfinning. Jag har fått bort både knallrött läppstift, rödvin och blåbärsfläckar med den smarta lilla tvålen.

10. Vem vill du ge en bulle?
Min roomie Ida när hon kommer hem efter att ha skrivit skitmycket på sin C- uppsats. Nog för att hon är grym på alla sätt och vis, men bullen får hon för att hon har självdisciplin att sitta och skriva på den. Jag hade typ städat och sytt i tio veckor och tänkt: "jag gör det imorgon".

11. Vad var det senaste du sjöng på?
Den här. Det är Frida Hyvönen. Den heter Terribly dark.

Så. Var. Det. Med. Det.

1 kommentar: