tisdag 17 april 2012

Så jävla coola brudar.

Ja, det tar emot lite att säga, men ett gammalt avsnitt av Malou efter tio fick mig att få upp ögonen för ett par coola tjejer.

Modellbrudarna Hind och Sahar blev less på utnyttjandet av unga modelltjejer. Sjuka ideal blandat med uteblivna löner gjorde att dom har startat en egen modellargentur tillsammans med ett par av deras kompisar. Dom skriver såhär om sin argentur:

Alla är en del av projektet; casting, modellerna, stylisterna och designer för att skapa något fantastiskt tillsammans; att modellerna inte ska bli behandlade som en produkt utan att det är
dom som skapar produkten.

Jag tycker det är starkt av två brudar att vara uppkäftiga mot gigantiska argenturer. Att uppmuntra modeller att gå med i facket är ju ganska dödfött, kollektivavtal in my ass. Så på något sätt är det bra att se att någon gör något för att uppmärksamma problem i en bransch där det i stort sett i dagsläget är helt omöjligt att påverka och förändra när det gäller schyssta villkor.

Det är mycket annat man kan ta in i den här diskussionen, såsom de relativa uttrycken"skönhet" och "ideal" men det får man ta en annan gång.

Hur som helst, det finns en hel serie realityavsnitt på vimeo med dessa bruds, check it out.
Fair Facec kallar dom sin argentur. Jag vet verkligen inte hur det har gått, avsnitten är ett halvår gamla men jag tror och hoppas att dom kämpar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar