torsdag 5 april 2012

Strejk.

Så här skriver dom på handels hemsida.

Nu har vi förgäves försökt få Svensk Handel att ta sitt ansvar och träffa avtal med oss och därmed undvika konflikt. Vi tvingas nu, som en sista utväg, att varsla om konflikt på lager och butiker runtom i landet. Konflikten träder i kraft den 13 april, om vi inte lyckas träffa avtal innan dess.
--
För Handels medlemmar är det viktigt att få löneökningar räknat i kronor eftersom många inom våra branscher har låga snittlöner. Men Svensk Handel har lämnat ett bud räknat i procent vilket innebär att de som har de lägsta lönerna skulle halka efter och få mindre pengar i plånboken jämfört med yrkesgrupper som har bättre betalt. Det tycker vi är orättvist. De har ju inte lägre hyra eller levnadsomkostnader.
--
Svensk Handels bud innebär att våra medlemmar, varav de flesta är kvinnor, skulle halka efter och få mindre pengar i plånboken jämfört med andra yrkesgrupper som redan har bättre betalt. Vi kan inte acceptera ett avtalsförslag som cementerar orättvisa löneskillnader.
--
Varslet berör 898 anställda inom detaljhandeln och 4.718 anställda inom partihandeln. Totalt berörs 5.616 anställda fördelat på 65 arbetsplatser.

Det här innebär att vi ska strejkvakta och jag är pepp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar